Recent Press Release

Videojet lanserer nye lasermerkingsystemer designet for presis, permanent merking og enkel integrasjon

Den nye Videojet 3350 30-Watt CO2-laserserie gir fleksibilitet på høyt nivå for rask tilpasning til endrede produksjonsbehov

Wood Dale, Illinois – 9. juni 2023 – Som svar på etterspørsel fra produsentenes etter høytytende lasermerkingsløsninger har Videojet Technologies, en global leder innen kodings-, merkings- og utskriftsløsninger, utvidet sitt utvalg av CO2-lasere med de nye Videojet 3350 og Videojet 3350 Smart Focus 30-watt CO2-lasermerkingsystemene. Laserne er designet for å merke tydelige, komplekse koder ved høye hastigheter i mat-, drikke-, kosmetikk-, farma-, emballasje- og ekstruderingsbransjen. Begge systemene tilbyr et praktisk talt ubegrenset antall skrifttype-, kode- og grafikkalternativer.

Produsenter som merker på produkter og emballasje av varierende størrelse og utfører hyppige produktbytter, krever fleksible kode- og merkesystemer for å opprettholde effektiv drift av produksjonslinjene. Den nye Videojet 3350-laserens har et fleksibelt merkehode med 32 standardalternativer for strålelevering, mens 3350 Smart Focus-laserens merkehode gir 0° til 90° rotasjon uten behov for ekstra deler.

Den avanserte 3350 Smart Focus-laseren er utstyrt med banebrytende automatisk fokusering og dynamiske merkefunksjoner for å tilrettelegge for enkle produktbytter uten å flytte laseren. Smart Focus-alternativet muliggjør merking på flere nivåer med automatisk justerbar fokusavstand, ensartet flatfeltkorreksjon, pilotstråle-fokussøker og fleksibel rekkevidde/størrelse-modus. Disse funksjonene bidrar til å redusere behovet for berøring, forbedre merkekvaliteten og øke oppetiden.

«Vi vet at produsenter står overfor nye og stadig skiftende produksjonsutfordringer, og de trenger høyytelseslasere for å kunne oppfylle de nye produksjonskravene», sier Letizia Caselle, Business Unit Director for Videojet. «Med de innovative funksjonene til det nye 3350 CO2 Smart Focus-lasersystemet kan brukere nå merke produkter i forskjellige størrelser eller på flere nivåer på samme produkt uten å måtte justere laseren. Færre manuelle justeringer resulterer i mer oppetid og høyere gjennomstrømning for dagens produksjonsmiljøer.»

Begge de nye laserne i Videojet 3350-serien tilbyr mulighet for høyhastighetsmerking for å skrive ut tekst, strekkoder, grafikk og annen informasjon med hastigheter på opptil 2000 tegn per sekund. Det høyoppløselige merkehodet gir permanente koder av høy kvalitet som støtter produktsporbarhet og motvirker forfalskninger.

Utvalget av linser som tilbys med 3350-laseren, gir et av bransjens største merkeområder. Flere merkehoder og bølgelengder gir fleksibilitet til å merke et bredt spekter av materialer inkludert plast, tre, glass, keramikk og belagte metaller.

Lasersystemene er utviklet for å hjelpe brukere med å nå sine Industry 4.0-mål med innebygd Wi-Fi og mobiltilkobling som bidrar til å minimere arbeidsbelastningen for IT-avdelingen og redusere kostnadene ved å koble utstyr til et nettverk. Disse Wi-Fi- og mobiltilkoblingene er plassert i en tilgangsboks og muliggjør enkle programvareoppdateringer og færre serviceinteraksjoner, samtidig som de forbedrer den generelle effektiviteten til utstyret gjennom tilgjengelighet til mer produksjonsinformasjon.

«De integrerte Wi-Fi- og mobiltilkoblingene gir brukere enkle og sikre måter å kommunisere og samle data på fra 3350-lasermerkingsystemene», forteller Caselle. «Videojet designet disse ‘digitalt innfødte’ (Born Digital) laserne med innebygde tilkoblingsmuligheter for å levere kraftige, pålitelige og brukervennlige merkeløsninger som er velegnet for forbrukerpakkede varer og industrielle produksjonslinjer.»

En ekstern grensesnittkontroll benytter en webserver som gir brukere tilgang til laserne via støttede nettlesere på vertsdatamaskiner. Med valgfri VideojetConnect™ Remote Service kan både Videojet og interne teknikere overvåke en lasers status, feilsøke problemer og forbedre langsiktig ytelse.

«Vi vet at produsenter står overfor nye og stadig skiftende produksjonsutfordringer, og de trenger høyytelseslasere for å oppfylle de økte produksjonskravene», sier Caselle. «Med de innovative funksjonene til det nye 3350 CO2 Smart Focus-lasersystemet kan brukere nå merke produkter i forskjellige størrelser eller på flere nivåer på samme produkt uten å måtte justere laseren. Færre manuelle justeringer resulterer i mer oppetid og høyere gjennomstrømning for dagens produksjonsmiljøer.»

For mer informasjon om de nye 3350- og 3350 Smart Focus 30-Watt CO2-lasermerkingssystemene, ring
+47 32 99 42 00 eller gå til www.videojet.no.

Om Videojet Technologies:

Videojet Technologies er en global leder i markedet for produktidentifisering og leverer produkter for trykking, koding og merking direkte i produksjonslinjen, foruten applikasjonsspesifikke væsker og tjenester for produktenes livssyklus. Selskapets mål er å samarbeide med kunder innen forbruksvarer, farmasøytiske og industrielle varer, for å forbedre produktiviteten, beskytte og utvide merkevarene sine, og å ligge i forkant av bransjetrender og forskrifter. Med eksperter på kundeapplikasjoner og teknologiledelse innen kontinuerlig blekkskriver (CIJ), termisk blekkskriver (TIJ), lasermerking, og folieskrivere(TTO), koding og merking på esker og stort utvalg av utskrifter, har Videojet mer enn 400 000 skrivere installert over hele verden. Kundene våre bruker Videojet-produkter til å skrive ut på over ti milliarder produkter hver dag. Vi har over 4000 medarbeidere fordelt på 26 land som gir støtte når det gjelder kundesalg, applikasjoner, service og opplæring. I tillegg har Videojet et distribusjonsnettverk med over 400 distributører og OEM-er som dekker 135 land.

© 2023 Videojet Technologies Inc. Med enerett. Videojet er et registrert varemerke for Videojet Technologies Inc.