Retningslinjer for informasjonskapsler for Videojet

Ikrafttredelsesdato 8th August, 2022 (sist oppdatert 14th July, 2022)

OM DENNE ERKLÆRINGEN

Når du besøker et av nettstedene til Videojet eller bruker de skybaserte tjenestene eller mobilapplikasjonene våre (samlet kalt «nettsteder»), kan vi benytte ett eller flere sporingsverktøy, f.eks. informasjonskapsler (i hvilken som helst form), tagger, web-beacons eller piksler (samlet kalt «Informasjonskapsler»). Disse retningslinjene for informasjonskapsler («retningslinjer») gir deg en grunnleggende innføring i disse sporingsverktøyene, forklarer hvordan vi bruker dem og beskriver forskjellige måter du kan styre hvordan du samhandler med dem på for å ivareta personvernet ditt. Disse retningslinjene gjelder ikke tredjeparters bruk av personopplysningene dine til formål som Videojet ikke har bedt om. Med «personopplysninger» menes all informasjon som kan brukes til å identifisere en person direkte eller indirekte, eller som med rimelighet kan forventes å bli knyttet til en person.  Dette kan inkludere elementer som navn, adresse, telefonnummer, kredittkortdetaljer, e-postadresse, ID-nummer eller andre identifikasjonskoder (også ved fravær av annen identifiserende informasjon). Se personvernerklæringen vår for mer informasjon om hvordan vi behandler personopplysningene dine.

HVA INFORMASJONSKAPSLER ER OG HVORFOR VI BRUKER DEM

Informasjonskapsler er små datafiler som lagres på en enhet med internettforbindelse, for eksempel datamaskinen eller telefonen din, og er nå standard på de fleste nettsteder. Når du besøker et nettsted, gjør informasjonskapsler at nettstedet kan lagre visse typer informasjon om deg som nettstedet bruker i nettleseren din. Når du kommer tilbake til det samme nettstedet senere, sendes den samme informasjonen som er lagret av informasjonskapsler i nettleseren din, tilbake til nettstedet. Informasjonskapsler er mye brukt for å få nettsteder til å fungere, gjøre nettsteder mer effektive og gi nettstedets eier informasjon om nettstedet.  De utfører mange forskjellige oppgaver, som å la deg navigere mellom sider, huske preferansene dine og forbedre brukeropplevelsen din generelt.

Informasjonskapsler kan samle inn personopplysninger (som i noen jurisdiksjoner vil inkludere IP-adressen din).

Informasjonskapsler kan deles i to generelle kategorier basert på forholdet mellom eieren av informasjonskapselen og nettstedet informasjonskapselen befinner seg på.

  • Førsteparts informasjonskapsler: Informasjonskapsler som eies av den som eier nettstedet du besøker og leveres av det samme nettstedet.
  • Tredjeparts informasjonskapsler: Informasjonskapsler som eies av noen andre enn eieren av nettstedet, og den andre personen leverer informasjonskapselen til deg på forespørsel fra eieren av nettstedet.

I tillegg finnes det en rekke typer informasjonskapsler. Generelt kan informasjonskapsler grupperes i fem typer for de fleste nettsteder:

  • Nødvendige informasjonskapsler: Disse er avgjørende for å tilby nettstedet og eventuelle forespurte tjenester og har ingen tilleggs- eller sekundærfunksjon. For disse informasjonskapslene ber vi ikke om samtykke fra deg, men vi informerer deg om at de finnes på nettstedene våre. Vi bruker visse informasjonskapsler som anses som «strengt nødvendige» for nettstedenes vanlige drift og sikkerhet, samt for levering av tjenestene og produktene du ber om.
  • Informasjonskapsler for ytelse: Disse gir statistisk informasjon og analysedata om bruk av nettstedet.
  • Informasjonskapsler for funksjonalitet: Disse gjør det mulig å tilby bedre funksjonalitet og tilpasning, for eksempel videoer og live chat. De kan stilles inn av nettstedet eller av tredjepartsleverandører som har levert tjenester som vi har lagt til på sidene våre. Hvis du ikke tillater disse informasjonskapslene, kan det hende at noen eller alle de forbedrede funksjonene ikke fungerer som de skal.
  • Informasjonskapsler for reklame/persontilpasning: Disse brukes til å tilpasse innhold til deg. De kan også brukes til å lage profiler. Disse er ofte stilt inn av tredjeparter.
  • Informasjonskapsler for sosiale medier: Disse informasjonskapslene tillater deling av innhold på sosiale medier, som Twitter, LinkedIn og YouTube.

Videre finnes det to kategorier for informasjonskapselens varighet eller hvor lenge en informasjonskapsel er aktivert på enheten din:

  • Øktbasert informasjonskapsler: Disse eksisterer bare så lenge nettleseren din er åpen. De slettes automatisk når du lukker nettleseren.
  • Permanente informasjonskapsler: Disse blir ikke borte når du lukker nettleseren. De kan brukes av nettstedet til å gjenkjenne datamaskinen din når du åpner nettleseren og surfer på internett igjen, med mindre du tar skritt for å slette dem.

Web-beacons, også kjent som sporingspiksler, er små og gjennomsiktige bilder som brukes for å gi oss bedre innsikt i hvor effektivt innholdet og reklamen vår er, hvilke interesser besøkende har og hvordan vi kan forbedre opplevelsen på nettstedene. Web-beacons plasserer ikke informasjon på enheten din, men kan fungere sammen med informasjonskapsler for å overvåke aktivitet. Du har mulighet til å gjøre enkelte web-beacons ubrukelige ved å avvise de tilknyttede informasjonskapslene. Web-beaconet kan fortsatt registrere et anonymt besøk fra IP-adressen din, men informasjon fra informasjonskapselen vil ikke bli registrert.

OM INFORMASJONSKAPSLENE VÅRE

INNSTILLINGER FOR INFORMASJONSKAPSLER

Direkte på nettstedet vårt

Du kan konfigurere eller endre innstillingene for informasjonskapsler når som helst ved å bruke vårt

samtykkeverktøy for informasjonskapsler på nettstedene våre og her

Noen deler av nettstedene våre vil imidlertid ikke fungere som de skal hvis du velger å gjøre det. Hvis du for eksempel velger å kjøpe noe på et av nettstedene våre eller oppgi et passord for å få tilgang til et begrenset område, vil du ikke kunne gjøre dette med mindre nettstedet kan autentisere deg via informasjonskapsler.

Administrere analytiske informasjonskapsler

Det kan være mulig å velge bort at analytiske informasjonskapsler skal registrere den anonymiserte nettleserhistorikken du har hatt på nettstedene eller applikasjonene våre. Vi bruker følgende tjenesteleverandører, og du kan finne ut mer om personvernerklæringene deres og hvordan du velger bort analytiske informasjonskapsler ved å klikke på følgende koblinger:

Adobe Analytics

Google Analytics

Administrere informasjonskapsler i populære nettlesere

FINN UT MER OM INFORMASJONSKAPSLER OG ANDRE SPORINGSVERKTØY

På siden https://www.allaboutcookies.org finner du mer informasjon om informasjonskapsler, inkludert hvordan du finner ut hvilke som finnes på enheten og hvordan du behandler og sletter dem.

I USA kan du i tillegg besøke avmeldingssiden til Network Advertising Initiatives på https://optout.networkadvertising.org eller nettstedet til FTC Online Tracking https://www.consumer.ftc.gov/articles/how-protect-your-privacy-online for å finne ut hvordan du velger bort tredjeparters interessebaserte og målrettede informasjonskapsler.

I Europa kan du også besøke www.youronlinechoices.eu for å gjøre valg om visse informasjonskapsler.

KONTAKT OSS

Hvis du har spørsmål om disse retningslinjene eller personvernpraksisen vår, kan du skrive til oss på:

Til: Personvernombudet
Videojet
1500 North Mittel Boulevard
Wood Dale, IL 60191
USA

Alternativt kan du sende oss en e-post på privacy@videojet.com.

DISSE RETNINGSLINJENE KAN BLI OPPDATERT

Fra tid til annen kan vi endre retningslinjene for informasjonskapsler. Vi vil varsle deg om eventuelle vesentlige endringer i retningslinjene slik loven krever. Vi vil også legge ut en oppdatert versjon på nettstedet vårt. Sjekk nettstedet jevnlig for oppdateringer.