Vanlige spørsmål om blekk til industrielle blekkskrivere

Her finner du følgende informasjon:

Hvordan kan jeg få hjelp for bruksområdet mitt?

Vi har et team av kjemikere som har lang erfaring med å anbefale hvilke blekktyper som passer best for kravene i kunders spesifikke bruksområder. Disse teknikerne jobber med produktprøver du sender inn, skaffer seg en forståelse av kode- og produksjonsmiljøet – både ditt og det til kundene dine – og simulerer deretter disse variablene i laboratoriene våre for å teste og validere det blekket som passer best.
Toppen av siden

Hvor mange forskjellige typer blekk er tilgjengelige fra Videojet?

Videojet har en markedsledende portefølje med blekk. Den er utvidet fra bare noen få i 1972 til over 340 forskjellige bruksområde- og skriverspesifikke blekk i dag. Disse blekkene omfatter alle relevante industrielle blekkstråleteknologier for trykking av små og store tegn. De kan brukes i et stort spekter av bruksområder – på tvers av farge, kodevarighet, miljøforhold og skrivertyper – og det finnes også miljøvennlige alternativer.
Toppen av siden

Hvilke bruksområder kan disse blekktypene brukes i?

Videojet har over 40 års erfaring innen blekk- og væsketeknologi og har utviklet blekk som løser vanskelige bruksutfordringer med blekkformler som er spesifikke for romfart, bilbransjen, drikkevarer, byggematerialer, meieriprodukter, fersk og frossen mat, legemidler, personlig pleieog ledninger og kabler.

Blekkene er designet for å penetrere overflatekontaminasjon, for eksempel fukt på drikkeflasker, midler for å løsne formblåste plastflasker fra formen og olje på metallstøpninger og -profiler. Vi har også utviklet spesialblekk som er bestandig mot løsemidler som brukes i bruksområder for elektroniske komponenter eller bruksområder som følger militærets spesifikasjoner. I tillegg finnes det blekk som er bestandig mot søl fra produktinnhold, noe som kan forekomme når produktene produseres, eller når forbrukerne bruker dem til daglig. Enkelte blekk er laget for å tørke raskt og være kompatible med produksjonslinjer med høy hastighet for nett- eller foliemballering. Noen typer blekk er designet og produsert ved produksjonsanlegget vårt for å være spiselig blekk som kan trykkes direkte på matvarer. Andre typer blekk er utviklet for å passe til produktdekorasjon og optimalisert for lineær strekkodetrykking eller 2D-strekkodetrykking. Noen typer blekk er laget for å gi god lysfasthet, slik at det tåler forlenget eksponering for direkte sollys, og andre er designet til å skifte farge og således fungere som visuelle bevis i matlagingsprosesser.

Dette er bare et lite utvalg av hvordan blekkene våre brukes. Videojet har levert løsninger til mange tusen kunder i hundrevis av forskjellige bransjer verden rundt.
Toppen av siden

Hvilket blekk bør jeg bruke i mitt spesifikke bruksområde?

Benytt deg av kjemikerne våre. Dette er én av de beste måtene du kan finne riktig blekk for bruksområdet hos deg og kundene dine. Derfor starter jakten på det beste blekket med at vi stiller noen spørsmål, for eksempel disse:

  • Hva slags materialer består produktet ditt av? Er det glass, metall, plast osv.? Hvis det er plast, hva slags type plast er det? HDPE, LDPE, PE, PP osv.?
  • Hvor raskt må blekket tørke? Mer spesifikt, hva berører koden først, og under hvor stort trykk eller hvor høy varme?
  • Hvilken tilstand er produktet i rett før kodingen utføres? Er det vått, oljete, varmt, kaldt, rent osv.?
  • Hva må blekkoden tåle når det først er trykket på produktet? Hvilke typer produktvæsker eller løsemidler er involvert i prosessen din eller prosessen til kundene dine (vann, etsende midler, olje, alkohol, varme, sollys, damp osv.)?
  • Hva slags adhesjonsegenskaper trenger du, eller sagt på en annen måte, hvor godt og hvor lenge må koden sitte på produktet gjennom kodens påkrevde livssyklus? Må koden kunne fjernes osv.?

Toppen av siden

Hvilke blekkfarger tilbyr dere?

Avhengig av skriverserien du velger, kan vi tilby blant annet svart og hvit med høy kontrast, gult, blått og rødt. Oransje, grønt, brunt, lilla, rosa, grått og magenta er også tilgjengelig. Vi tilbyr også usynlige blekk som kan ses i UV-lys, og blekk som skifter farge når det utsettes for matlagingsprosesser. Ikke alle farger er tilgjengelig for alle skrivermodeller. Snakk med en Videojet-representant hvis du trenger mer informasjon.
Toppen av siden

Hvor finner jeg sikkerhetsdatablader for Videojet InkSource™-væsker?

Du kan enkelt laste ned sikkerhetsdatablader for Videojet-væsker i Adobe® Acrobat® Reader™-format ved å klikke her.
Toppen av siden